www.arlash.hu

AlidaRita

Tökéletes rúzsozás lépései

2017. május 21. - AlidaRita

 

Sziasztok!

A napi rúzs sorozatomhoz kapcsolódóan arra gondoltam, hogy megosztom veletek a tökéletes rúzsozás lépéseit. Természetesen ezt nem én találtam ki, egy szuper sminkes könyvemben láttam először, amit Boris Entrup írt, a Maybelline sminkmestere, de pár saját tippel kiegészítettem.

1495293006000.jpeg0. LÉPÉS:

Bár ez nincs a képen illusztrálva, mégis az egyik legfontosabb lépés. Az ajkak leradírozása. Ha száraz, cserepes a szánk, akkor lehetünk akármennyire ügyesek, nem lesz szép a végeredmény. Így ha szükségesnek érezzük, akkor egy kis cukorral radírozzuk le. Ha sietek akkor egyszerűen fogkevével át szoktam dörzsölni. Tökéletesen működik a dolog. :D Ha ezzel meg vagyunk, akkor jó vastagon kenjük be valamilyen ajakápolóval.

1. LÉPÉS:

Ha kellőképpen beszippantotta az ajkunk a nedvességet és pihe puhává varázsoltuk, akkor keressünk egy hegyesre faragott, a rúzsunkhoz passzoló ajakkontúr ceruzát. A színezést a felső ajkad csúcsánál kezd majd szépen húzz egy vonalat a szád sarkáig. A vonal ne egyenes legyen, hanem egy picit domború, így egy picit teltebbnek tűnik majd a szád. Ennyi csalás belefér. :)

 

2. LÉPÉS:

Úgyanezt a műveletet végezd el a másik oldalon is. Az se baj ha egyformára sikerül. Időnként ellenőrizzük, hogy sacperkábé hasonló. :D

 

3. LÉPÉS:

Most az alsó ajak vonalát húzd ki. Kezdésnek húzz egy vonalat középre és ettől a vonaltól indulva haladj először az egyik oldalra, majd a másikra. Teljesen a szád csücskéig. Hiba ha nem ér össze az alsó és felső vonal. Szóval erre figyeljünk. :)

 

4. LÉPÉS:

Töltsd ki ajakceruzával, úgy, hogy az ajkadra  fekteted a ceruzát és körbesatírozod. Így sokkal egyenletesebben fog kopni, illetve sokkal tartósabb lesz a rúzsod.

 

5. LÉPÉS:

Most jön a legnehezebb rész. A bőrünkkel megegyező alapozó vagy korrektor segítségével, rajzold kívülről körbe a szádat. Ehhez szükséged lesz egy pici lapos ecsetre. Vigyázz, hogy ne menj bele  a kirúzsozott részbe. Ha kész vagy, szép tiszta éle lesz a szádnak.

 

6. LÉPÉS:

Most jöhet a kiválasztott rúzs, amit felvihetsz ecsettel, az ujjbegyeddel, vagy ha ügyesek vagytok, akkor simán csak kirúzsozzátok az ajkaitokat. Arra azért ügyelj, hogy a vonalon már ne menj túl, különben újból az 5-ös lépés következik. :(

 

PÁR EXTRA TIPP A TARTÓSSÁGÉRT

- papírzsepivel itassunk fel a felesleget, majd rúzsozzuk újra a szánk. Így két rétegben visszük fel, ami tartósabb és intezívebb hatást biztosít.

- szedjük rétegekre a zsebkendőt és egy réteget szépen óvatósan tegyünk a szánkra, majd a zsepibe ütögessünk egy kis púdert. Ne sokat és ha lehet akkor transparent púdert használjunk. Tudjátok, a fehér színüt. Ezzel együtt le is mattítjátok a rúzst, így tartósabb lesz.

Azért tuti ami tuti, dobjátok be a tatyóba a rúzsotokat, ha mégis igazításra szórulna.

 

Remélem hasznosnak találtátok ezt a kis összefoglalót és alkalmazni fogjátok. :) Ha nektek is van hasonló trükkjeitek, akkor írjátok meg nekem nyugodtan kommentbe.

 

puszi nektek!

Alida

Instagram: alidaritablog

Facebook: Alidarita

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása