www.arlash.hu

AlidaRita

Megoldás zsíros hajra 5 lépésben

2017. július 27. - AlidaRita

img_0578.JPG

Pár hasznos tipp azoknak, akiket zsíros hajtő mellé száraz hajvégekkel áldott meg az ég.

1. Sampon 

A megfelelő sampon kardinális kérdés a zsíros hajúak életében. Legjobb választás, ha a számodra kifejlesztett készítményeket választod, de ne elégedj meg a "zsíros hajra" felirattal.

Keresd az alábbi összetevőket:

-rozmaring

-citromfű

-csalán

-menta

Ezek mind jótékonyan hatnak a faggyútermelésre és ezáltal kevésbé zsírosodik a haj. Emellett nem árt kerülni azokat a termékeket, amik bevonva a hajat egy réteggel (mint például a szilikon) ideig óráig látszólag segít a hajnak, de igazából többet árt.

Vissza a természetbe! Keress olyan samponokat, amikben természetes összetevők találhatóak. Ne lepődj meg ha az első pár alkalom után szinte kezelhetetlen lesz a hajad. Ez a tisztulási folyamat része. Mikor átálltam a "tiszta" termékekre, körülbelül a 4. hajmosás után kezdett életre kelni a hajam. Erről az átállásról bővebben ITT olvashatsz. Viszont most már bátran állíthatom, hogy a hajam azóta sokkal fényesebb,kevésé zsírosodó, puhább és könnyebben kezelhetővé vált.

 

2. Ápolás ( Balzsam és hajvégápoló olajok)

Zsíros hajat nagyon könnyű túl balzsamozni. Sajnos elhagyni ezt a lépést lehetetlen, hiszen a zsíros haj szinte velejárója a száraz, rőzse szerű hajvég. Nem minden esetben, de elég gyakori.

Fontos, hogy zsíros hajra maximum válltól lefele balzsamozzuk. Ha ennél rövidebb a hajad, akkor arra figyelj, hogy csak az utolsó pár centire kerüljön cucc.Tartsd el a fejedtől a hajad és úgy kend be. Várj pár percet, majd alaposan öblítsd le. Hajvégápolót szintén a még vizes hajad utolsó pár centijére kenj.

3. Almaecet

Heti egyszer bevethetsz extra trükköket. Az almaecet hajöblítőnek számos jótékony hatása van. Többek között fényt ad, erősíti a hajszálakat és lúgos kémhatásának köszönhetően megtisztítja a fejbőr a korpától, illetve a felesleges zsírtól.

Egy nagyobb befőttes üveget tölts 1/4 részig almaecettel, majd öntsd fel vízzel. Hajmosás után öblítsd le vele a hajad. Ha túl erősnek találod, akkor hígítsd fel jobban.

4. Hajszárítás

Zsíros hajúaknak még nyáron sem adatik meg az a kiváltság, hogy "csak hagyom, hogy megszáradjon a hajam." Vagyis megtehetik, csak valószínűleg másnap abból hajmosás lesz.

Ezt úgy orvosolhatod, hogy csak  a hajtöveket szárítod meg langyos/hideg levegővel. A hajad többi részét pedig hagyod megszáradni. 

5. Tapasztald ki!

Figyeld meg, hogy mik azok a frizurák, amitől jobban zsírosodik a hajad. Van akinek összekötve, nekem például, ha egyenesre kivasalom. Egyrészt a hajvasaló is rásegít, illetve az, hogy ilyenkor rengetegszer hozzáérek és igazgatom. Ezt úgy kerülöm el, hogy elcsatolom, vagy oldalra fonom azokat a tincseket, amik az arcomba lógnak. Viszont ha vállalom a "sima" verziót, akkor tisztában vagyok azzal is, hogy másnap újból hajat kell mosnom vagy össze kell kötnöm.

+1. Frizurák utolsó napra

Nagyon sokat segíthetünk magunkon azzal, ha begyakorolunk 3-4 olyan frizurát, amit könnyen el tudunk készíteni, mutatós és nem kell rögtön belevetnünk magunkat a hajmosási rituálénkba. Így elkerülhetjük, hogy a gyakori hajmosás tovább fokozza a problémáinkat.

Ezek közül hoztam nektek most párat. 

img_0586.JPG

img_0587.JPG

img_0588.JPG

img_0589.JPG

img_0590.JPG

img_0591.JPG

Remélem hasznosnak találtátok a tippeket és alkalmazni fogjátok őket! :)

Köszönöm az időt, amit rám szántál! Puszilok mindenkit,

Alida

Megtaláltok Facebookon és Instagramon is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása