www.arlash.hu

AlidaRita

Arcformázás arcformák szerint

2018. január 19. - AlidaRita

Sziasztok!

Ma az arcformázásról lesz szó. :)

Nagyon sok helyen ( blogokon, youtubeon, instagramon ) látok olyan videókat és képeket, amin a kontúrozást mutatják be. Ezzel csak az a gond, hogy annak a személynek, aki bemutatja, hogy ő hogyan formázza az arcát nem biztos, hogy ugyanolyan arcformája van mint neked. Szóval most sorra vesszük a legtipikusabb arcformákat, azok jellemzőit, -hogy te is könnyen felismerd a tiédet- és azt, hogy az adott arcformán hova tesszük a kontúr színt, a pirosítót és hol világosítsuk az arcot. Nem fogom kiemelni, de a szem alatti részt mindenkinek világosítania kell legalább a szemgödörig. Ha külön kiemelem, akkor mehet lejjebb is.

Ovális arcforma

Azért ezzel kezdem a sort, mert ezt az arcformát vesszük alapul. Úgymond ez a "tökéletes" arcforma. ( Azért tettem idézőjelbe, mert nincs tökéletes arcforma, mert nincs senkinek szimmetrikus arca. )

Ovális arcforma jellemzői:

  • ha 3 részre osztod az arcod ( 1.hajtőtől az orrnyergedig/optimális esetben itt kezdődik a szemöldököd, 2. orrnyeregtől orrhegyig, 3. orr aljától az állcsúcsig) akkor mindhárom rész egyenlő távolságú. Ezt simán a mutató és a hüvelyk ujjaddal megmérheted. 
  • a legszélesebb rész az arccsont
  • nincsenek benne markáns, erős élek
  • hajvonal kerek

Pirosítás: Alapeset, az arccsont közepére vízszintes vonalban maradva, azért így hogy ne nyújtsuk tovább az arcod. (mosolyogj és előjönnek az almácskák )

Kontúrozás: Szinte nem igényel korrekciót ezért nem szabad erősen kontúrozni. Akár ki is hagyható ez a lépés. Maximum egy kevés kis bronzer az almácskák alá.

Világosítás: Egy picit a homlok közepét és az állat világosíthatjuk.

Az ovális arcformához nagyon hasonlít a hosszúkás. A kontúrozása megegyezik az ováliséval. Pirosítót és a bronzosítót is vízszintesen visszük fel. Hosszúkás arcnál a homlok legmagasabb részét sötétítjük, meg az állcsúcsot.

9.jpg

Kerek arcforma:

Ennél az arcformánál az a lényeg, hogy egy kicsit vékonyabbnak és hosszabbnak tűnjön az arc, mint amilyen eredetileg.

Jellemzői:

  •  nincs kiemelkedően legszélesebb pont, az arc két oldala végig egy félkörívet követ
  •  hajvonal kerek
  •  majdnem olyan széles mint hosszú
  •  nincsenek benne erős csontok, nem kivehető az arccsont és az állkapocscsont sem. 

Pirosítás: Nem kell sajnálni a pirosítót ( nem az erősségére gondolok, hanem arra, hogy ne csak egy kis pontban használjátok ) Fültőtől egészen közel az orrig mehet. FONTOS SZABÁLY: Két ujjatokat tegyétek az orrotok mellé. Ennyi helyet ki kell mindig hagyni, se bronzosítót, se pirosítót ne használjatok közelebb.

Kontúrozás: Az arc két oldalán körbe erős kontúrt használunk, ami optikailag vékonyítja az arcformát. Hagyjátok ki a homlok legmagasabb részét és az állat. 

Világosítás: Képzeletben képzeljetek bele egy ovális arcot. Szóval a homlok közepét, szem alatti részt, orr alatt részt és az egész állat világosítsátok.

 

 

8.jpg

Szögletes (Kocka) arcforma:

A név itt is sokat elárul. A cél az arc hosszítása lesz, illetve az erős sarkok lágyítása.

Jellemzői:

  • hossza és szélessége megegyezik 
  • a hajvonal nem kerek, hanem derékszögű
  • állkapocs erős, markáns

Pirosítás: Szintén fültőtől egészen két ujjnyi távolságig az orrtól.

Kontúrozás: Kerekítsük a hajvonalat, de a homlok legfelső pontját ne kontúrozzuk. Lágyítsunk az állkapocs markáns kinézetén, illetve az arccsont alatti részt satírozzuk át. Ennél az arcformánál látszik az arccsont, de ha mégsem vagy benne biztos, akkor a mutató ujjaddal tapogasd ki. A füled hegyétől a szád sarkát összekötő pont.

Világosítás: Homlok közepe, áll csúcsa. Máshova nem szükséges

7.jpg

 

Szögletes (Téglalap) arcforma

Ez majdnem megegyezik a kocka formával, csak hosszabb, mint szélesebb. Ezt leszámítva az előzőekben leírtak jellemzőek erre az arcformára és teljesen megegyezik a kettő arcformázási technikája. :)

6_1.jpg

Szív alakú arcforma

Tipikusan cuki lány arcforma. :D

Jellemzői:

  • a homlok legfelső részén a hajvonal egy kicsit benő. A kép nagyon jól illusztrálja. Valakinek csak pár beugró szála van, de az is a szív formára jellemző
  • a hajvonal 2 félkört formál
  • az arccsont a legszélesebb rész
  • az állkapocscsont lehet erős, de beljebb van mint az arccsont
  • hegyes állcsúcs

Pirosító: Arccsontra koncentrálva, ne legyen túl terjedelmes a pirosító.

Kontúrozás: A homlok tőnél a két félkörívet sötétítjük, hogy minél jobban hasonlítson az ovális formára. Továbbá az áll hegyét, és nem túl erősen az arccsont alatti részt. Tényleg csak egy keveset.

Világosítás: Homlok közepe

5.jpg

Körte arcforma:

Célunk az lesz, hogy az állcsontot keskenyítsük.

Jellemzői:

  • pici homlok,kerek ívű hajtő
  • az állkapocscsont a legszélesebb rész az arcon

Pirosítás: Egy keveset teszünk az arccsontra

Kontúrozás: Homlok részét kihagyjuk. Az állkapocscsontra koncentrálunk, plusz egy keveset az arccsont alá is felviszünk.

Világosítás: Nagyon keveset az állcsúcsra.

unnamed_6_5.jpg

 *Illusztráció: I LOVE MAKEUP - Sabrina Hagenmüller

 

img_0326_3.JPG

 

 

Ha nem szeretnél sokat bíbelődni a sminkeddel, de látványos eredményt szeretnél, akkor kontúrozd az arcod a fent leírtak szerint és dobj fel hozzá egy AR LASH diy szempillát, amit még azok is könnyen fel tudnak rakni otthon, akik még életükben nem próbálták. Nem hiszed? Nézd meg ezt a videót, ahol megmutatom milyen egyszerűen és gyorsan felhelyezhető. :) A videóért KATT IDE.

 

 

 

 

Puszilok mindenkit!

Alida

Webshop: www.arlash.hu

INSTAGRAM: alidaritanagy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása