www.arlash.hu

AlidaRita

Dandelion- természetesség egy kozmetikus szívéből

Állatkísérlet mentes, parabén mentes, pálmaolaj mentes, vegán, magyar márka

2017. augusztus 18. - AlidaRita

 

dandelion.jpg

Sziasztok!

Nemrég lehetőséget kaptam egy magyar kozmetikus által kifejlesztett termékcsalád tesztelésére. Nagyon megörültem, hiszen ezek a termékek parabén mentesek, pálmaolaj mentesek, állatkísérlet mentesek és egytől egyik kézzel készülnek. Minden összetevő ami a termékekben van bio gazdaságból származik és ami csak lehet, Ecocert minősítésű.

Kicsivel több, mint egy hónapig teszteltem a termékeket így elegendő információt gyűjtöttem ahhoz, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat.

A márka neve Dandelion és Horváth Eszter kozmetikus szakoktató a termékek megálmodója és forgalmazója. A csomagomban az alábbi termékek voltak:

Hársfavirág arctej

Ezt a terméket kifejezetten érzékeny bőrre ajánlják. Nekem nem érzékeny a bőröm, de ártani nem árt az, ha valami kíméletesen tisztítja az arcbőrt. Smink eltávolítására használtam és nagyon jól állta a sarat. Általában az a problémám a sminklemosókkal, hogy csak azok érnek valamit, ami szinte kimarja a szemem. Az arcom tisztítására micellás vizet szoktam használni, de sajnos ezek a vizek túl gyengék a vízálló smink eltávolítására. Ez az arctisztító viszont gond nélkül eltávolítja a vízálló sminket is ráadásul úgy, hogy egy picit sem irritálja a szemem, mivel nincs benne semmilyen mesterséges színezék és illatanyag. Kellemes mandula illatú.100 ml.

Mivel én inkább a zsírosabb bőrtípushoz tartozom, ezért a következőképpen használtam a terméket:

Reggel:

Arcmosás után egy vattapamaccsal letöröltem a maradék szennyeződést, így egy lépésben tisztítottam és hidratáltam a bőröm. Vártam vele pár percet, hogy a hatóanyagok beszívódjanak ( addig fogmosás :), ezután ha aznap nagyon meleg volt áttöröltem egy micellás vizes pamaccsal a bőröm. Erre azért volt szükség, mert a nagy melegben minden hidratáló krém még jobban fokozta a meleg érzetem. Magyarul baromira izzadtam tőle. De ha áttöröltem micellás vízzel, akkor tiszta és hidratált volt az arcbőröm.  Hozzáteszem 30 fok felett sminkelni is képtelen vagyok. Ha hűvösebb az idő, akkor arcmosás, arctej és még az arckrém is elfér az  arcomon. 

Este:

Ilyenkor szintén arcmosással kezdek, majd az arctejjel először lemosom a sminkem utána pedig még egyszer áttörlöm az arcom egész részét még a nyakamat és a dekoltázsomat is. Utána felteszek egy mélyen hidratáló argán olajas arckrémet. Reggelre olyan pihe puha arcbőröm lesz, mint a baba popsi. :D 

Főbb összetevői:

  • Hársfavirágvíz: Ragyogást és derűséget kölcsönöz a bőrnek, mely nyugtatja az érzékeny bőrt.
  • Sárgabarackmag olaj: Regeneráló hatású könnyű olaj, fiatalítja és hidratálja a bőrt. 
  • Jojoba olaj: Hidratál, táplál, bársonyossá teszi a bőrt és elősegíti más anyagok felszívódását.
  • Hársfavirág CO2 kivonat: Bőrsimító ás bőrvédő funkciót lát el.

Bázis hidratáló arckrém

Ezt a terméket használtam hűvösebb napokon nappali arckrémként. Nincs feltüntetve, hogy nappali krém, de elég könnyed textúrájú ahhoz, hogy smink alá használjam. Emellett szuperül hidratál. Szívem szerint raknék bele egy kis fényvédelmet is, de a legtöbb alapozóba már tesznek, így ez az elvárásom elhanyagolható. Nem túl erős púder illata van. 40 ml.

Főbb összetevők:

  • Damaszkuszi rózsavíz: Hidratáló, nedvességmegkötő. 100%-os tisztaságú, bio rózsavíz.
  • Hiarulonsav: Anti-ageing, hidratáló összetevő. Bőrfeszesítő és szerkezetjavító.(Növényi)
  • Argán olaj: Hidratáló, antioxidáns. Megerősíti és regenerálja a bőr védőrétegét.
  • Jojoba olaj: Regenerálja a bőrfelszínt védő hidrolipid-emulziót, illetve tartósan hidratáló hatású.
  • Mandulaolaj: Növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát, hidratáló, bőrpuhító.
  • Hársfavirág CO2 kivonat: Bőrsimító, bőrvédő.
  • Selyemprotein: Elősegíti a károsult hajszálak regenerálódását, védőréteget képez a környezeti hatások ellen, rugalmasságot kölcsönöz.

Argán Fluid arcolaj

Ez a különböző olajokból álló hidratáló, tökéletes éjszakai "krémként". Elég sűrű állagú, mivel érett bőrre fejlesztették ki. Szerencsére még nem küzdök ráncokkal, de jobb megijedni, mint ráncosnak lenni. :) Ez az a termék, amit ha este felkenek a megtisztított, nedves bőrömre, akkor reggele nagyon puha lesz. Ilang-ilang illóolajat tartalmaz, amitől nagyon kellemes, nem túl tolakodó illata van. 40 ml.

Főbb összetevők:

  • Argán olaj: Javítja a sejtanyagcserét, regeneráló, hidratáló, anti-ageing, sejtmegújító hatású.
  • Sárgabarackmag olaj: Regenerálja és erősíti a bőr védő barrier rétegét. Növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát, rendkívül jó hidratáló hatású.
  • Vadrózsaolaj: Antioxidáns, regeneráló, sejtmegújító, bőrpuhító tulajdonságú.
  • Gránátalmamag olaj: Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, növeli az érett bőr regeneráló képességét.

 

 

Hyaluron- Kollagén szérum

Ez a termék az, ami igazán az én bőrtípusomnak való. Kifejezettem tudom ajánlani zsíros, kombinált arcbőrre, mert nagyon hamar beszívódik és nem hagy semmilyen nehéz érzetet a bőrön. Praktikus pipettás adagolója pedig megkönnyíti a felvitelt. Finom rózsa illatú. 30 ml.

Főbb összetevők: 

  • rózsavíz, növényi hialuronsav, növényi kollagén, növényi glicerin, ferulinsav, növényi panthenol, sárgabarackmag olaj, selyemprotein kivonat. Ezeket az összetevőket az előző termékeknél már bővebben kifejtettem.
  • Ferulinsav: Egy növényi forrásból nyert fenol, az egyik leghatásosabb természetes antioxidáns, lassítja az öregedést, fényvédő és hozzájárul a bőr gyógyulásához.
  • Selyemprotein kivonat: Fenntartja a bőr optimális hidratáltság, bársonyosító hatású, selymes hatást kölcsönöz.

 

Tündércsók ajakápoló

Ennek a terméknek már a neve is annyira aranyos. :) Mindig benne van a táskámban, mert imádom kenegetni. Nem ragad és nagyon puha lesz tőle a szám. Lefekvés előtt is mindig bekenem vele az ajkaim. Érzékeny bőrűek és gyerekek is használhatják. Az illatát nem tudom meghatározni, de a barátom azt mondta, hogy babás illata van. :D 6 ml.

Magas a kakaóvaj tartalma, mely természetes E- vitamin forrás. Emellett értékes növényi és bio olajak találhatóak meg benne.

 

Ennyi volt a beszámolóm. Azt már most így 1 hónap távlatából érzem, hogy nagyon szereti a bőröm ezeket a termékeket és meghálálja a törődést. Viszont a megfelelő természetes, vegyszer mentes termékeket használva nem problémás a bőröm, úgyhogy hatalmas változásokról nem tudok beszámolni. 

 

Köszönöm, hogy időt szántatok rám és elolvastátok a bejegyzésem. :) 

Puszilok mindenkit,

Alida

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása