www.arlash.hu

AlidaRita

Narancsbőr ellen!

2017. április 28. - AlidaRita

115040_narancs_600_1-201510171249.jpg

Szeretem a naracsot! De megenni, nem a bőrömöm!

Szinte minden nő életét megkeseríti a fránya narancsbőr. Jó hír, hogy egy kis odafigyeléssel vissza kaphatjuk tini éveink feszes bőrét :)

A narancsbőr fokozatai: 

0. Cellulit mentes bőr: A bőr még összecsípve is feszes marad, semmilyen elváltozás nem látható.

1. Stádium: A bőr simának látszik állva és fekve is, de ha összenyomjuk, már tapasztalunk némi elváltozást. Apró gödröcskék jelennek meg.

2. Stádium: Fekve sima marad a bőr, de állva összenyomás nélkül is látható, hogy a bőr már nem feszes.

3. Stádium: Fekve, állva, fejen állva... mindenhogy látható a karfiol szerű bőr. Sokszor tapintásra is fájdalmas. 

narancsbor-ellen-high-care-center-obuda-c7.jpg

 

Mit tehetünk ellene?!

Az első és legfontosabb, hogy lemondunk néhány ételről, vagy legalabbis minimalizáljuk a fogyasztásukat!

TILTÓLISTA :

- só ( kevesebbet, mint eddig) ,  

- fehér cukor ( használjunk inkább például xilitet-nyírfacukor, de más alternatív édesítőt is használhattok) 

- fehér liszt ( teljes kiőrlésűt válasszunk helyette)

-Gyors kaják! Tele vannak zsírral, cukorral, sóval, tartósítószerrel. Persze a frissen fagyasztott zöldségeket nyugodtan fogyaszthatjuk ;-) 

-Kerüljük az olajban sütést. Rengeteg étel elkészíthető sütőben. Sütőpapíron, vagy sütőzacskóban.

 

NAPI 5X ÉTKEZÉS

Sokszor keveset:) Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora! Ne hagyj ki egy étkezést sem. Reggeli és az ebéd a két legfontosabb étkezés. Estére már csak módjával habzsoljunk. Ilyenkor már kerüljük a szénhidrátokat( tészta, kenyér, gyümölcs...stb)

FOLYADÉK

Napi 3 liter szénsavmentes víz, illetve 2-3 csésze méregtelenítő tea fogyasztása. Először nagyon sokat fogtok mosdóba járni, arra készüljetek fel. Ez a tisztulási folyamat része.

 

TESTMOZGÁS

Heti 2-3 alkalom már elengendő lehet ahhoz, hogy egy kicsit felgyorsítsuk az anyagcserénket. Erre a legjobb az intervall kardiós edzések. Az intervall az jelenti, hogy egy rövidebb pörgös, megterhelő szakaszt, egy hosszabb kevésbé intenzívebb szakasz követ. Akin 10 kilónál is több felesleg van, annak csak a kocogás-séta kombót ajánlom.

 

OLAJAK

Manapság már roskadásig vannak a polcok narancsbőr elleni készítményekkel. Válasszunk olyat, amin szerepel, hogy vérbőséget fokozó hatással bír.  Ezeket a temékeket kombinálhatjuk testtekercseléssel ( akár futás előtt kenjétek be magatokat vérbőséget fokozó olajjal, majd tekerjétek magatokat körbe folpackkal. Van külön testtekercselésre kifejlesztett fólia, ami sokkal strapabíróbb, de én sima háztartási fóliát szoktam használni) vagy masszázzsal a még jobb eredményért.

body_wrapping.png

TESTRADÍR

Ez azért fontos, hogy az elhalt hámsejteket leradírozzuk és így az olajok sokkal jobban fel tudnak szívódni és nem utolsó szempont, hogy sokkal  simább lesz a bőrünk.

VÁLTÓZUHANY

Szintén vérkeringés fokozó hatású. Ezáltal könnyebben távoznak a méreganyagok a testünkből.

Mindig testradírozással kezdek, majd körülberül 5-6szor váltogatom a hideg - meleg vízet. Hideg bármennyire lehhet, amennyire csak bírjátok. A meleggel viszont óvatósan, nehogy megégessétek a bőrötöket! Minden melegre váltásnál ellenőrízéttek le a kezetekkel a  víz hőmérsékletét. 

Zuhanyzás után bekenem a bőröm naracsbőr elleni készítményekkel és minimum 5 percig jól belemasszírozom. Ehhez egy kis masszírozó fejet használok, amit a DM-ben is megvásárolhattok.

letoltes.jpg

SZAUNA

Köztudott méregtelenítő hatása, így heti 1-2 alkalom sokat segít bőrünk állapotán.

 

Pár hét után már látható lesz a változás, na ilyenkor nem szabad abbahagyni  :))

Üdv,

Alida

kövessétek az oldalaim :))

Instagram: alidaritablog

Facebook: Alidarita

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása