www.arlash.hu

AlidaRita

Alap ecsetkészlet- 5 ecset amire szükséged van

2017. június 19. - AlidaRita


Sziasztok!

Szívesen elkezdenél sminkelni? Vagy sminkelgetsz már egy ideje, de még nincsenek komolyabb eszközeid hozzá?

Most felsorolom azt az 5 ecsetet, amire mindenképpen szükséged lesz, ha egy profi sminket szeretnél elkészíteni magadnak. Az elözőekben megosztottam egy posztot, amiben összegyüjtöttem a legjobb drogériás termékeket, most pedig kiegészítem azzal, hogy milyen eszközökkel és technikával vigyük fel ezeket a termékeket.

unnamed.jpg

 

1. Alapozó ecset:

Alapozó ecset segítségével szépen egyenletesen vihető fel az alapozó, építhető lesz és elkerülhetjük a maszk hatást. Fontos, hogy csak kevés alapozót vigyünk fel az arcunkra és mindig lágy simogató mozdulatokkal, az arcpihéket lesimítva alapozózzunk. Ne nyomd rá az arcodra az ecsetet, szinte alig érj hozzá vele.

zoeva-alapozo-ecset.jpg

 

2. Púder ecset: 

Főleg azoknak fontos, akiknek hamar zsírosodik a bőre. Ezzel egy kicsit késleltethetjük az alapozó átfénylését. Itt is figyeljünk arra, hogy az arcpihéket lesimítsuk.

zoeva-gesicht-106_powder.jpg

 

3. Kontúr ecset:

Ez az az ecset, amit nem igazán, vagy csak nagyon nehezen lehet kiváltani mással. Az alapozó vagy púder ecsetet helyettesítheti az ember gyereke egy smink szivaccsal, de kontúrozni már nem olyan egyszerű ecset nélkül. Bár ha nagyon lázadók akarunk lenni, akkor a kezünkkel is kontúrozhatunk, ha krémes állagú terméket választunk. Arra viszont készüljünk fel, hogy ebben az esetben az eredmény nem mindig úgy sikerül, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Szóval bronzosítóhoz és pirosítóhoz használjunk a képen látható ecsethez hasonlót. 

zoeva-128-cream-cheek-pirosito-ecset1s.jpg

 

4. Satírozó ecset:

Ha csak egyetlen ecsetet tervezel beszerezni, akkor ez legyen. Ennek az ecsetnek az a feladata, hogy a felvitt szemhéjfestéket szépen eldolgozza. Biztos ti is láttatok már panda sminkeket, ahol volt egy paca a szemen. Nem mondom, szép íve van annak a pacának, csak nem túl nőies. Szerintem sokkal szebb, ha egy sminknél nem tudod megmondani, hogy hol vannak az élei, mert annyira lágy átmenettel olvad bele a saját bőrszínedbe. Nekem itt kezdődik az igényes smink, de kövezzetek meg, ha nem így van.

zoev0031f_3_l.jpg

 

5. Ferde ecset:

Ez az ecset multifunkciónális. Használom por állagú szemöldök termék felvitelére, vagy a szempilla tövekhez is ezzel viszem fel a szemhéjpúdert. Sokszor úgy emelem ki a szemem tus helyett, hogy először szemceruzával húzok egy vonalat a szempilla tövéhez, majd szemhéjpúderrel kicsit elsatírozom. Így egy kicsivel lágyabb vonalat kapok. Akkor is ezt a technikát alkalmazom, ha nem lett tökéletes a tus vonal. Nem szoktam pánikba esni. :D Húzok rá egy kis színt és volt, nincs hiba.

zoeva-augen-322_brow_line.jpg

 

Ecset vásárlásnál figyeljetek arra, hogy ne szúrjon az ecset, mert a szemkörüli bőr nagyon érzékeny és nem fogod tudni használni, ha bök. Szóval próbáljátok ki az arcotokon előtte. Lehet, hogy amit a kezed puhának érez, az arcodon kellemetlenül érdes. Jártam már én is így.

Ha még nem olvastad a legjobb drogériás termékek posztot, akkor ITT megtalálod.

Puszilok mindenkit!

Alida

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása