www.arlash.hu

AlidaRita

Mit tehetsz a száraz bőr ellen?

Algotherm arckrém

2017. december 30. - AlidaRita

 stockfresh_2118217_girl-is-washing_sizes_53efc0.jpg

Sziasztok!

Ebben a hidegben mindenkinek, aki nem ápolja kellőképpen a bőrét kiszáradhat a bőre. Sőt a nagyon száraz bőrűek még hidratálás mellett is szenvednek a száraz bőr tüneteitől. Rengeteg tényező befolyásolja a bőr állapotát, de szerencsére ezek szinte mindegyikén enyhíthetünk egy kis odafigyeléssel.

 

Mitől alakul ki a száraz bőr?

Először is a száraz bőr 2 különböző fajtáját különböztetjük meg:

- zsír hiányos: Nem megfelelő faggyúmirigy működésnek köszönhető

Legtöbbször hormonok miatt, vagy nem megfelelő arctisztítási és arcápolási szokások miatt alakul ki. Ha például túl erős kemikáliákat tartalmaznak a termékek amiket használsz, azzal sajnos pont az ellenkezőjét lehet elérni, mint amit szerettünk volna. Friss üde arcbőr helyett kapunk egy érzékeny, kivörösödő, száraz bőrt. Épp ezért keressétek a natúr, bio, természetes összetevőket tartalmazó termékeket.

- víz hiányos: Nem megfelelő vízbevitelnek köszönhető

Utóbbin segíthetünk azzal is ha a napi folyadék mennyiséget megemeljük. Ha belülről rendbe tettük a dolgokat,  ( ezalatt nem csak a folyadékra, hanem a vitaminokra és ásványi anyagokra is gondolok ) akkor enyhíthetjük a már kialakult tüneteket.

Amit a vízhiányos bőrről tudni kell! 

Mélyrétegi vízhiányos bőrnél a hámrétegen kívül az irhában és a bőraljában is vízhiány alakul ki. Általában felszíni vízhiánnyal kombinálódik. Szűk pórusaiban fonalszerű mitesszerek képződhetnek. Színe fakó, sápadt és húzódik. Ez a bőrtípus a bőr korai öregedésének jellemzője, ilyenkor a bőr rugalmassága, kollagén és elasztikus rostok átmérője, száma csökken.
Kialakulásának oka lehet: vízelvonó hatású kozmetikumok használata (glicerin, méz), elégtelen bőrápolás, túlzott napozás, szolizás, helytelen életmód, száraz levegő, káros környezeti tényezők, vitamin és folyadékbevitel hiánya, betegségek is okozhatják (Pl.: ekcéma)

A felszíni vízhiány nem bőrtípus függő, tehát kombinált vagy zsíros bőr is lehet vízhiányos csakúgy, mint a száraz. A dehidratált bőr inkább vízhiányos, de zsírhiánya is lehet. A megfelelő mennyiségű víz bevitele sokat segíthet a bőr állapotán, de a vízivással nem lehet megakadályozni a vízvesztést és a párolgást. Termékeink a dehidratált bőr mellett, egyedülálló megoldást kínálnak korpás szeborrea típusú vízhiányos bőrre is.

Ez a bőrtípus a bőr korai öregedésének jellemzője, ilyenkor a bőr rugalmassága, kollagén és elasztikus rostok átmérője, száma csökken.

 
 
 
 

 Kialakulásának oka lehet:

  •  vízelvonó hatású kozmetikumok használata (glicerin, méz)
  •  elégtelen bőrápolás
  •  túlzott napozás, szolizás, helytelen életmód
  •  száraz levegő, káros környezeti tényezők
  •  vitamin és folyadékbevitel hiánya
  •  vizelethajtók alkalmazása, bizonyos gyógyszerek szedése
  •  túl gyakori és hosszú ideig tartó tusolás
  •  vagy bizonyos betegségek is okozhatják (Pl.: ekcéma)
 
 
 
Ha bőrünk színe vagy textúrája hirtelen megváltozik, érdemes felkeresni orvosunkat, mert ennek hátterében:
 
  • Vashiányos állapot is állhat,
  • Vagy számos emésztőszervi, autoimmun és hormonális eredetű megbetegedés tünete lehet.
  • Utalhat cukorbetegségre,
  • Akinek rendszertelen a menstruációja, az rendszerint bőrszárazságban szenved.
  • Ugyanígy az anorexia és a pajzsmirigy alulműködésben szenvedőknek is gyakran száraz a bőre.
 

 

Tanácsok vízhiányos bőrre:

  • fogyasszunk sok lédús és rostos élelmiszert,
  • párologtassunk a lakásban,
  • tartsunk sok szobanövényt,
  • mozogjunk rendszeresen friss levegőn,
  • használjunk hidratáló krémet,
 
Hideg időben olyan krémet érdemes használni, amely védelmet nyújt a külső hatásokkal szemben. A vízhiányos bőr tisztításához alkoholmentes, hidratáló hatású készítmények ajánlottak, amelyek táplálják a bőrt, segítik nedvességtartalmának megőrzését is.- Forrás
2-921304_1.jpg
 
Az Algotherm hidratáló termékcsaládja megnyugvást hoz a száraz, fakó, kellemetlenül feszülő arcbőrnek.
 
Most már 1,5 hónapja használom minden reggel a Tápláló és Regeneráló 5 az 1-ben Algotherm krémet, és nagyon szeretem, mert:
- Nem irritálja a szél és a hideg miatt kipirosodott és kiszáradt bőröm. Sok mindent kipróbáltam már, de kevés olyan krémet találtam eddig, ami nem csípte az arcom a téli hónapokban. Nyáron nincs ilyen gondom. Kevert bőrtípusba tartozom, ezért nyáron inkább zsíros a bőröm.

 

- Kellemes az illata

- Nem túl zsíros, de mégis nagyon tápláló. Felvitelkor érezni, hogy nem egy vizes krémet viszek fel, de ennek ellenére pillanatok alatt beszívódik a bőrbe

- Nagyon igényes a csomagolás. A tégelyt letekerve a krémet plusz egy fólia védi attól, hogy a krém felkenődjön a tégely belsejébe, ami melegágya lehet a baktériumoknak. Mindig tegyétek vissza a fóliát, ne dobjátok ki, mert nagyon hasznos. Ezen kívül a doboz tartalmaz egy spatulát ( a dobozt se dobjátok ki, mert kialakított kis helye van a spatulának ), ami biztonságosabbá, és baktérium mentesebbé teszi a terméket. Ha kézzel nyúlunk bele egy termékbe, mindig fennáll a veszélye, hogy a kezünkről ( még a számunkra tisztának gondolt kezünkről is ) baktériumokat viszünk bele a krémbe, ami pattanásokhoz és nem megfelelő hatóanyag felszívódáshoz vezethet. Ha a baktériumok elszaporodnak, akkor dobhatod ki a krémet...

- Azonnal megnyugtatja és hidratálja a bőrt

- Táplál és revitalizál

- Védelmet nyújt a kiszáradás ellen

- Visszaállítja a bőr rugalmasságát és komfortérzetét

- Krémes állagú, remekül eloszlik a bőr felületén

BŐRGYÓGYÁSZATILAG ÉS SZEMÉSZETILEG TESZTELT - HIPOALLERGÉN -
100% PARABEN MENTES - PHENOXYETHANOL MENTES- ÁLLATKÍSÉRLET MENTES!

Tartalmaz:

SPIRÁLIS ALGA VÍZE: Egy olyan tápanyagokban gazdag környezet, amelyben a Spiralia alga él. Aminosavakban és fehérjékben gazdag víz.

CHONDRUS CRISPUS ALGA: Ez a vörös alga táplálja a bőr hidrolipid rétegét, bőrlágyító hatással bír.

Mályva kivonat, E-vitamin, Kappaphycus Alvarezii alga

 
Megrendelhető: www.algothermshop.hu oldalról. 5 %-os kedvezményért használd az ALIDARITA kuponkódot.

Puszilok mindenkit!

Alida

Saját márkás webshopom: AR LASH diy műszempilla: www.arlash.hu

INSTAGRAMalidaritanagy

YOUTUBE: Alidarita

FACEBOOK: Alidarita

FACEBOOK CSOPORT: Alidarita állatkísérlet mentes és vegán sminktermékek és kozmetikumok

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása