www.arlash.hu

AlidaRita

Edzés! - tippek kezdőknek és újrakezdőknek

El kéne kezdeni edzeni... Ismerős?!

2017. július 12. - AlidaRita

Sziasztok!

img_0433_1.JPGHatalmas lelki erő kell ahhoz, ha kisebb nagyobb kihagyás után az ember újra el akar kezdeni edzeni.

Valahogy ösztönből tiltakozik ellene a szervezetem, hogy ahj ma már nincs időm lemenni, mert 3 óra múlva dolgoznom kell menni (remélem érzitek az iróniát), vagy melegem van, hideg van, esik az eső, inkább sétálok egyet a Félixszel, mert neki nagyobb szüksége van rá, fáj a fejem, fáradt vagyok, nincs leborotválva a lábam :D, sok a házimunka, most ettem, nem ettem semmit összeesnék, biztos ezren vannak a kondiban nem lehet odaférni a gépekhez... azt hiszem felsoroltam az összes kifogásom. 

Most, hogy tudatosítottam magamban, hogy EZEK CSAK KIFOGÁSOK, ideje felemelni a seggem és lehúzni kondiba.

Előtte azért beszélgessünk kicsit, hogy hogy érdemes nekiállni. Az egyetlen amiben rutinos vagyok, az az újrakezdés. Mondhatni rendszeres újrakezdő vagyok. 

-Sport előtt egyél, máskülönben sokkot kap a szervezeted, hogy: "hülye vagy?! Nem ehhez vagyok szokva! Most vagy megetetsz, vagy sztrájkolok!" Igen, ez ilyen. 

"Az edzés előtti étkezésre vonatkozó javaslatokat alapvetően az ételek emészthetősége, felszívódási képessége befolyásolja. A makrotápanyagokat tekintve a zsírok lebontásához kell a legtöbb idő, ezeket követik a fehérjék, a sort pedig a szénhidrátok zárják. Ebből következik, hogy magas szénhidrát-, közepes fehérje-, és alacsony zsír (valamint rost) tartalmú ételt érdemes választani, melyet rezisztencia (súlyzós) edzés esetében az edzést megelőző 1-1,5 órával, állóképességi (kardió) edzést megelőzően pedig 2-2,5 órával célszerű elfogyasztani, hiszen a gyomornak szüksége van ennyi időre ahhoz, hogy jelentősen kiürüljön, illetve kellő idő áll rendelkezésre a vércukor- és inzulinszint normalizálására."  Forrás

-Első edzés: Nem az első nap kell megváltani a világot. Szuper, hogy lelkes vagy és eldöntötted, hogy edzeni fogsz, de szépen fokozatosan terheld a szervezeted.

Az első nap arra jó, hogy büszke legyél magadra és megveregesd a vállad, hogy mozogtál. Egy kis kardió, egy kis átmozgatás, de semmiképpen ne kidőlős, meghalós edzés legyen.

-Mit egyek edzés után: víz, szénhidrát, fehérje.

"A szénhidrát és fehérje aránya nagyjából 2:1 legyen, tehát a fentebb említett 1 gramm/testtömeg kilogramm mennyiségű szénhidráthoz 0,5 gramm/testtömeg kilogrammnyi fehérjének kell párosulnia" Forrás

Ez nálam annyit jelent, hogy a 49 kilómhoz: 49 gramm szénhidrátot és 24,5 gramm fehérje szükséges.

Ha gondoljátok hozok gyakorlatokat is az edzéseimből. :)

Puszi mindenkinek!

Alida

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása